NRK viser Under huden

14.08.2020

Under huden er nå tilgjengelig på NRK.no

Bilde: NRK viser Under huden

Dokumentaren Under huden om tre unge kvinner som lever med en hudsykdom, blir sendt som en serie på fire episoder.

Her kan du se episodene: https://tv.nrk.no/serie/under-huden/sesong/1/episode/1/avspiller

Under huden ble laget med støtte fra Stiftelsen Dam. 

Om dokumentaren

Psoriasis- og eksemforbundet har samarbeidet med Hacienda film om dokumentaren Under huden. Filmen er regissert av Mari Finnestad og Frida Marie Flatland og Arne Kristiansen står for fotograferingen.

I filmen møter du Sanna som sliter med psoriasis. De første utslettene dukket opp i 10. klasse etter en periode med spiseforstyrrelser og depresjon. Høsten 2017 får hun sitt største utbrudd, da 95 prosent av kroppen dekkes av psoriasis.

De andre kvinnene er Tonje og Vilde. Tonjes hud vokser omtrent syv ganger så fort som normalt, og hver morgen må sengen støvsuges.

Vilde har omtrent hele kroppen dekket av vitiligo, som gjør at huden blir helt hvit. Vilde gruer seg til sommeren, og sier hun føler seg «ekkel i sin egen kropp».

Her kan du se traileren til filmen: https://www.facebook.com/ungpef/videos/3845095455502378/

Suksess på VGTV

I januar 2019 ble dokumentaren sendt på VGTV og ble en av de mest populære norske dokumentarene på kanalen. Den er vist over 10.000 ganger gjennom nettsiden (med betalingsmur) siden den ble lansert 18. januar 2019. Filmen har også blitt vist på den lineære kanalen til VGTV.

Her kan du se hele filmen på VGTV (bak betalingsmur): https://www.vgtv.no/video/169279/under-huden

 

 

 

Tilbake