Rystet over Nav-skandalen

31.10.2019

Psoriasis- og eksemforbundet reagerer på Nav-saken der flere uskyldige er blitt dømt for trygdesvindel.

Bilde: Rystet over Nav-skandalen

Psoriasis- og eksemforbundet er som mange andre rystet over Nav sin praktisering av EØS sin trygdeforordning (trygderegler), som viser seg å være helt feil.

– Dette berører mange enkeltmennesker, som har opplevd mistillit mot seg, anmeldelser og fengsling, som har medført store tap av økonomisk og menneskelig art. Vi forventer at det nå ryddes opp i skandalen, slik at de berørte får den oppreisningen de har krav på, sier Terje Nordengen, generalsekretær i Psoriasis- og eksemforbundet.

Kronisk syke

Mange av de som er rammet, lider av kronisk sykdom. TV2 fortalte onsdag 30. oktober om Rune Halseth (55) som uskyldig ble dømt i trygdesvindel om måtte sone fire måneder i et høyrisikofengsel.  Han er ufør og lider av psoriasisartritt.

Her kan du lese TV2-saken om Halseth som ble uskyldig dømt

– Vi vet at mange personer som har en kronisk sykdom, som for eksempel psoriasis og psoriasisartritt ofte er i en sårbar situasjon, ikke minst økonomisk. Og bli uskyldig dømt for trygdesvindel, er å legge en blytung sten til denne byrden, sier Nordengen.

Ønsker å stille opp

Psoriasis- og eksemforbundet vil gjerne stille opp og støtte eventuelle medlemmer som måtte være berørt av Nav-saken, og oppmuntrer dem til å ta kontakt med oss.

Tilbake