Samarbeid om fothelse

11.01.2023

Psoriasis- og eksemforbundet har inngått et samarbeid med Fotterapeutforbundet. Målet er å spre informasjon om hvor viktig det er å ta vare på føttene når du har en hudsykdom eller psoriasisartritt.

Bilde: Samarbeid om fothelse

Onsdag 11. januar hadde administrasjonen i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) et møte med Fotterapeutforbundet om ulike saker som vi ønsker å samarbeide om fremover.

Etter oppfordring fra medlemmer i PEF tok forbundet sentralt kontakt med Fotterapeutforbundet for å se på muligheter for å fremme fothelse for personer med hudsykdommer og psoriasisartritt. Tanken er å lage informasjonsmateriell og jobbe interessepolitisk om tematikken.

– Vi får stadig henvendelser fra våre medlemmer som forteller hvor viktig det er for dem å gå til en fotterapeut som en del av behandlingen av sin hudsykdom eller psoriasisartritt. Mange som har psoriasis eller en annen hudsykdom opplever at føttene og tåneglene blir rammet, og det å gå til en fotterapeut er for mange nødvendig for å forebygge og behandle såre føtter og ledd. Vi er derfor glad for at vi har inngått et samarbeid med Fotterapeutforbundet, og vi gleder oss til hva vi kan få til sammen, forteller generalsekretær Mari Øvergaard i PEF.

Forbundsleder Inger M. Paulsen i Fotterapeuforbundet er også fornøyd med det nye samarbeidet med PEF.

 – Vi ser at det er mye vi kan gjøre sammen for å fremme god fothelse for en gruppe som har et stort behov for fotbehandling. Når en person får diagnosen psoriasis, psoriasisartritt, atopisk eksem eller en annen huddiagnose, er det viktig at legen husker på å undersøke føttene. Fotens hud og negler blir ofte rammet ved en kronisk hudsykdom, og det er viktig å komme i gang så tidlig som mulig med fotbehandling. Dette ønsker vi å fremme i samarbeidet med PEF, sier forbundsleder Inger M. Paulsen i Fotterapeutforbundet.  

Inviter en fotterapeut

Fotterapeutforbundet oppfordrer alle PEFs lokallag til å ta kontakt med den lokale kretsen i Fotterapeutforbundet i sitt område for å avtale et besøk av en fotterapeut på et medlemsmøte.

Kontaktinformasjon til kretsene i Fotterapeutforbundet finner du her

Eventuelt kan forbundsleder Inger M. Paulsen i Fotterapeutforbundet kontaktes på epost inger[at]fotterapeutforbundet.no

Søk ekspressmidler

Ønsker ditt lokallag å søke midler fra Dam Ekspress til å gjennomføre et slikt medlemsmøte?

Ta kontakt med rådgiver Thea Kristine Lande for å få hjelp av administrasjonen i PEF til å skrive en søknad. Hun kan kontaktes på epost thea.lande[at]pefnorge.no 

Tilbake