The Urban Legend + PEF-ung = sant

17.12.2019

Tegneserien The Urban Legend handler om superhelten Malcolm Tzegai Madiba, er tilgjengelig på 8 forskjellige språk og er del av skolepensum på i Norge, Eritrea, Sør-Afrika, Kenya og Brasil. Tegnserien har gjort en enorm internasjonal suksess og er del av USA Today med hele 70.millioner lesere. Nå skal teamet bak suksessen lage en spesialutgave på oppdrag fra PEF-ung!

Bilde: The Urban Legend + PEF-ung = sant

Det er med glede vi kan annonsere at PEF-ung har fått tildelt midler fra Stiftelsen DAM til å utarbeide en speisalutgave av The Urban Legned. Utgaven skal sette fokus på hud og livet med en kronisk lidelse.  

Basert på våre liv

Tegneserien skal bygge på erfaringer fra våre liv. Den skal synliggjøre utfordringer og gleder, og belyse hverdagslige situasjoner som for oss er litt annerledes. På nyåret starter prosessen med å rekruttere deltakere til prosjektet. Deltakerne skal dele fra sine liv, og tegneserien skal bygge på historier, erfaringer og refleksjoner fra gruppen.Serien skal være noe man stolt viser frem og som på en god måte viser livet med en kronisk syksdom. 

Spesialutgaver

The Urban Legend lager, i tillegg til egen tegneserie, spesialutgaver om viktige tema. Tidligere har de laget utgaver om mobbing, ebola, Norges grunnlov, Malala og Mandela. 

Hva er en superhelt?

Madiba er en superhelt uten utenomjoriske krefter. Han er en mester i kampsport og godhet. Han jobber som lærer og er en rettsaffen mann. Da skaper Josef Yohannes ble spurt om hva en superhelt var for han, var svaret klart. En superhelt er en som står opp for urettferdrighet, urett og kjemper for rettferdighet. " Jeg har heller lyst til å inspirere en million enn å tjene en million!"sa Johannes til Lørdagsrevyn i 2014. I Kronikken "Vi trenger Malcom Tzegai Mabida"poengterer Yohannes viktigheten av representasjon- "Jeg forsøker å lære barn og unge om selvrespekt og om å være stolt over den man er [..]. I 2020 skal Yohannes kjempe for stolthet, synlighet og bryte stigma sammen i med PEF-ung.  

Dette blir helt rått, folkens! Vi gleder oss enormt til ferdig resultat!

Se intervju med Josef Yohannes her: 
Trailer for sesong 1 av The Urban Legend her
Og sesong 2 av The Urban Legende her

Bildet er hentet fra The Urban Legend sin hjemmeside.

Tilbake