Verdens Psoriasisdag feirer 10 år!

20.10.2014

Onsdag 29. oktober markeres Verdens Psoriasisdag for tiende gang med aktiviteter i en rekke land. Psoriasis- og eksemforbundet Norge feirer jubileet med arrangementer både for våre medlemmer og andre med interesse for psoriasis og psoriasisgikt.

24.-26. oktober samles sentrale tillitsvalgte til Østlandskonferanse på Hamar. Der blir det premiere på årets ferske Under the Spotlight-dokumentar. Tidligere har Under the Spotlight vært inndelt i personlige dokumentarer om og med psoriasispasienter. I år avsluttes det femårige prosjektet med en TV-dokumentar på 25 minutter. Filmen inneholder klipp fra alle tidligere Under the Spotlight-filmer, samt nytt materiale om den historiske WHO-psoriasisresolusjonen med uttalelser fra hudlege Turid Thune og nestleder i PEF, Kenneth Waksvik. Waksvik vil være til stede på Hamar i anledning filmpremieren fredag 24. oktober. Forbundsleder Ragnar Akre-Aas  deltar på Østlandskonferansen lørdag og søndag.

Under the Spotlight-dokumentaren vil i tillegg ha gratis visning for alle interesserte på Eldorado Kino i Oslo sentrum på Verdens Psoriasisdag 29. oktober kl. 11.00.

28. oktober deltar PEF i TV2s God Morgen, Norge. Hudlege Kåre Steinar Tveit fra Haukeland Universitetssjukehus i Bergen og leder i PEF Bergen og omegn, Hilde Mellum, vil fortelle om psoriasis og psoriasisgikt sett fra en lege og en pasients øyne. Programmet vil ha fokus på behandling, forskning og det å leve med en kronisk hudsykdom.

Helsemagasinet til God Morgen, Norge starter like etter nyhetene kl. 7.30.

29. oktober - Verdens Psoriasisdag:
Kl. 07.00 utgis bilaget "Din Hud - Psoriasis" med Dagbladet, region Øst. Region Øst omfatter fylkene Telemark, Buskerud, Oslo, Akershus, Vestfold, Østfold, Hedmark og Oppland. "Din Hud - Psoriasis" inneholder aktuelle artikler om psoriasis, psoriasisartritt og behandling, inkludert artikkel om forekomst av psoriasis, behandlingsmål ved psoriasis og følgesykdommer ved psoriasis.

Avisen er et samarbeid mellom Psoriasis- og eksemforbundet og innstikkleverandøren Mediaplanet. Det redaksjonelle stoffet utgis utgis på print og digitalt via nettstedet hudinformasjon.no. 

Kl. 11.00 blir det gratis filmvisning av den nye Under the Spotlight TV-dokumentaren på Eldorado Kino i Torggata i Oslo sentrum. Påmelding er ikke påkrevd, så det er bare å møte opp til en hyggelig gratis kinofremvisning!

Kl. 12.00-18.00 er Psoriasis- og eksemforbundet til stede på Oslo Sentralstasjon med informasjonsstand. Vi står i ankomsthallen og svarer på spørsmål, og slår gjerne av en prat både med deg som er medlem - og du som lurer på å bli det. Standen på Oslo Sentralstasjon vil være bemannet av både sentrale tillitsvalgte og ansatte i administrasjonen. Vi håper du tar turen innom!

PEF vil også være til stede med stand på Rikshospitalet og hudpoliklinikken Villa Derma i Oslo mandag 27/10, onsdag 29/10 og fredag 31/10.

Spørreundersøkelse
I anledning Verdens Psoriasisdag gjennomfører det internasjonale psoriasisforbundet IFPA en elektronisk spørreundersøkelse, der hensikten er å undersøke hvilke områder medlemmer og medlemsorganisasjoner verden over mener er viktigst å prioritere, for å etablere et best mulig samfunn for alle som lever med psoriasis. Undersøkelsen vil gi hvert enkelt land nasjonale tall, og gir slik sett PEF en verdifull tilbakemelding på hva du som nasjonalt medlem ønsker at vi skal prioritere.

Undersøkelsen er åpen i tidsrommet juni 2014-juni 2015, og resultatene presenteres under den 4. Verdenskongressen om psoriasis og psoriasisartritt i Stockholm.

IFPAs spørreundersøkelse besvares ved å følge denne linken.

I anledning 10-årsjubileet kan du også sende inn ditt beste WPD-minne i form av et bilde til adressen hap00middle@photos.flickr.com. Alle bilder publiseres i et eget fotogalleri på www.worldpsoriasisday.com.

Tilbake