Bli med på busstur til Telemarkskanalen

01.05.2012

Vi inviterer medlemmer i PEF Akershus og PEF Oslo til å bli med på Norges vakreste eventyr. 13. juni drar vi til Telemarkskanalen.

Bilde: Bli med på busstur til Telemarkskanalen

På turen får vi oppleve en av Norges store turistattraksjoner. Denne storslagne vannveien med sitt 100 årsjubileum i 1992 er en virkelig historisk transportåre som dokumenterer førsteklasses ingeniørkunst.

Historien forteller at det tok 500 mann fem år å fullføre byggingen av sluseanleggene. Telemarkskanalene skiller seg ut fra de øvrige kanalene i Norge og Sverige, da de fleste slusene blir sluset med håndkraft. Ved hjelp av 18 slusetrinn fordelt på åtte sluseanlegg, er det en løftehøyde på 72 meter over havet. Dette fra Skiensfjorden like inn til foten av Hardangervidda. På denne turen benytter vi sjarmerende m/s «Telemarken» som seiler i de aller vesentligste sluseanlegg som Lunde, Vrangfoss, Eidsfoss og Ulefoss.

Flere stoppesteder

Vi har avgang med Finn Carlsen Turistbusser fra Lillestrøm bussterminal kl. 08:20. Du kan også møte på bussterminalen i Oslo kl. 09:00 eller Kadettangen i Sandvika kl. 09:15.

Turen går over Hokksund, Kongsberg, Notodden og langs Heddalsvannet fram til hyggelige Norsjø hotell. Her er det anledning til å kjøpe kaffe, rundstykker, wienerbrød og hygge seg inne i vakre salonger, eller ute på den elegante solterrassen.

Fra Norsjø kjører vi videre med bussen via Ulefoss opp til Lunde. Her har m/s «Telemarken» avgang kl. 14:00. Vi opplever et cirka 3 timers fantastisk kanalcruise med de aller mest spennende sluseanlegg. Ankomst Akkerhaugen Brygge kl 17:10, kort buss- eller spasertur opp til Norsjø Hotell, hvor deilig middag/koldtbord venter. Returen går over Meheia, Skollenborg og tilbake i Oslo cirka kl. 20:30.

Synes du dette høres fristende ut?

Egenandel er kun 500,-. Alt inklusive som beskrevet.

Påmelding gjøres til Grethe:
E: grethe[at]akershuspso.org eller
T: 950 88 053 innen 27. mai. Påmelding må inneholde påstigningssted.

Partnere, ektefeller, samboere el. tilsvarende er også velkomne.

Minimum 25 deltakere. Det er plass til 48 i bussen.

Tilbake