Medlemstilbud: Lysbehandling på kveldstid

01.10.2013

I flotte nyrenoverte lokaler i Slependveien 48, tilbyr PEF Asker og Bærum alle medlemmer lysbehandling på kveldstid.

Bilde: Medlemstilbud: Lysbehandling på kveldstid

Lokalene er åpne hver kveld alle fem ukedager fra kl. 16.00-19.00, og det tilbys også konsultasjon med hudlegene Joar Austad og Nils Jørgen Mørk fra Rikshospitalet inntil to dager pr. uke (mandag og onsdag).

Måtte flytte

PEF Asker og Bærum flyttet inn i de nye lokalene 1. oktober 2013, etter at leieforholdet med Bærum kommune i Kinoveien i Sandvika ikke ble forlenget. Lokalforeningen hadde da i nesten 30 år tilbudt lysbehandling i den kommunale Brambanigården, men måtte som følge av kommunens vedtak finne seg et nytt tilholdssted.

Vedtaket medførte at ordningen med lysbehandling sto i fare for å bli nedlagt. Iherdig innsats fra styret i foreningen og de to hudlegene, førte imidlertid til at det ble inngått samarbeidsavtale med hudlege Sidsel Ree, om leie av lokaler tilhørende hennes privatpraksis på Slependen. Avtalen gjorde det mulig for PEF Asker og Bærum å gjenåpne lysbehandlingstilbudet i topp moderne lokaler, med sentral beliggenhet.

Stolt leder

En som har stått på for å bevare tilbudet er lokallagsleder Rune Haaverstad. Han er svært tilfreds med at ordningen med lysbehandling nå blir opprettholdt: - Vi er kjempestolte over det nye stedet. Medlemmene får gratis parkering, og det er kort vei til buss- og togforbindelser. Etter en litt rolig start, ser det nå ut til at stadig flere har fanget opp at vi har fått ny adresse. De siste ukene har besøket tatt seg betydelig opp, sier Haaverstad fornøyd.

Lokallagslederen understreker at tilbudet om lysbehandling har vært det viktigste medlemstilbudet i Asker og Bærum i en årrekke, og at foreningen var innstilt på å kjempe hardt for at det skulle kunne fortsette.

Til nyåpningen er det blitt investert i nye lysrør og tennere til tre UVB-helkroppskabinetter. I tillegg eier foreningen et lokalbehandlingsapparat til bruk for hender og føtter. Brukerne betaler en egenandel på kr. 45,- per behandling, og to sykepleiere veksler på å betjene resepsjonen. De tilrettelegger og setter i gang behandling ved behov.

- Helt avgjørende

Et av medlemmene som er glad for fortsatt å ha tilgang til foreningens lysbehandlingstilbud, er Vidar Berg fra Høvik. Han har tatt behandling med lys ukentlig i snart 30 år, og legger ikke skjul på betydningen det har hatt. - For meg har det faktisk betydd alt. Ved å ta lysbehandling etter arbeidstid, har jeg hatt muligheten til å fungere i vanlig jobb og leve et normalt liv, sier han.

Ordningen med lysbehandling om ettermiddagene/kveldene er fortrinnsvis forbeholdt medlemmer i PEF Asker og Bærum, men Rune Haaverstad informerer om at også PEFs medlemmer i Oslo er velkomne til å benytte seg av tilbudet.

Interesserte kan kontakte Haaverstad og lokalforeningen på rune[at]haaverstad.com eller tlf. 480 10 630.

Denne artikkelen stod første gang på trykk i Hud & Helse utg. nr. 1/2014.

Tilbake