PEF treff på Scandic Ringsaker

fredag 9. november 2018

I forbindelse med Verdens psoriasisdag arrangerte PEF Hedmark i samarbeid med PEF Hamar PEF-treff for medlemmer helgen 27-28 oktober.

Bilde: PEF treff på Scandic Ringsaker

I forbindelse med Verdens psoriasisdag arrangerte PEF Hedmark i samarbeid med PEF Hamar PEF-treff for medlemmer helgen 27-28 oktober.

Hovedtaler var hudlege Kåre Steinar Tveit, avdelingsoverlege ved Haukeland Universitetssykehus. I 3 timer foredrog han, og svarte på spørsmål fra salen. Tveit snakket om psoriasis og følgesykdommer.  Og for et innlegg han hadde. Dette er en mann som er både kunnskapsrik og medmenneskelig. Hans kjepphest som hudlege er viktigheten av å kunne se hele pasienten og ikke bare det vi ser i huden, sier han. Kåre Steinar Tveit er en foredragsholder vi kunne hatt i enda flere timer, enn de timen vi hadde satt opp med han. Tre uforglemmelig, morsomme og kunnskapsrike timer ble det.

Neste taler ut var Aase Borghild Aanstad. Pensjonert ernæringsfysiolog/kostveileder som har undervist i kosthold ved Mestringskurset ved Revmatismekurset på Lillehammer i vel 20 år. Ellers har hun jobbet med ulike kostholds og ernæringsrelaterte spørsmål, som vektnedgang, spiseforstyrrelser, ulike former for revmatisme og matvareallergier etc. Hun snakket mye om viktigheten av et «skikkelig kosthold».

Siste post på programmet lørdag var matshow. Kjetil Holen, fra Knutstad & Holen (fiskeforretning) på Hamar startet med å fortelle om bakgrunnen for den interessante, og morsomme historien for at det ble etablert en fiskeforretning på Hamar.  Forretningen er en av landets beste fiskeforretninger med fersk fisk og skalldyr som spesialitet. Knutstad & Holens filosofi kan sammenfattes til "å gi kundene gode matopplevelser". Dette betyr kvalitet både i råvarer, kundebehandling og veiledning.
Han startet med å vise hvor mange forskjellige retter man kan lage av fisk. Og alt han laget kunne brukes til alle fiskeslag som finnes. Her er det kun fantasien som setter en stopper.

Alle var enig i at det hadde vært en flott dag så langt.

Etter en liten strekk og klesskift møttes vi til en aperitiff, snacks og quiz før middag. Dette engasjerte deltagerne som overnattet. Antallet var redusert noe, men allikevel en god gruppe.
Etter god mat og drikke, og alle var gode og mette gikk vi tilbake til «vårt» rom for litt underholdning. Her hadde vi leid inn Tor Karseth, Hedmarks dyktige sanger, musiker, forfatter og komponist. Han sørget for god stemning med en rekke sanger fra området rundt Hamar. Han kunne også ha holdt på lenger en den tildelte timen. Alle var enig om at det var en fin avslutning på en bra dag.

På søndag var det Jan Erik Haugom, leder for PEF Oppland, og nyvalgt sentralstyremedlem som startet med å fortelle om innovasjonsutvalgets rapport, arbeid og konklusjon.  Det kom flere spørsmål fra salen, og flere av rapportens temaer og tiltak bidro til debatt – en viktig debatt som sikkert vil fortsette fremover også. Jan Erik hadde heller ikke problemer med å bruke tiden godt.

Siste taler for dagen var Bjørn Bråte, markedsleder i Aloe-produkter. Han hadde i tillegg stand i tilknytning til konferansen. Han fortalte om Forever Living Products, Aloe Vera, og de forskjellige produktene de har.

Før lunsj og hjemreise ble det tid til en liten evaluering. Mange gode ord kom frem og alle var enig i at det hadde vært et godt treff. Det kom også flere gode forslag til temaer for neste års PEF treff. Da vi i år hadde gjester fra PEF Oppland, gav det oss også en god mulighet til å informere/involvere/drøfte prosessen fylkesstyrene må tilrettelegge for, og gjennomføre i forbindelse med at fylkene slår seg sammen i fra 01.01.2020.

Tekst: Tone L. Nygård og Maj Chr. S. Lund

Tilbake