60-årsjubileum 2022

Psoriasis- og eksemforbundet fyller 60 år i år. Her finner du informasjon om jubileumsaktiviteter og arrangementer.

Selve 60-årsdagen til Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) er 9. april 2022, men i løpet av hele året vil vi markere jubileet med ulike arrangementer og aktiviteter.

Her finner du et utvalg med hilsener i forbindelse med jubileet

Oversikt over jubileumsaktiviteter (med forbehold om endringer):

Landsmøte og jubileumsfeiring

Psoriasis- og eksemforbundet arrangerer sitt 21. landsmøte 22.-24. april 2022. I løpet av landsmøtet vil vi også feire jubileet.

Her kan du lese mer om PEFs landsmøte

Film og nettside om barn og hudsykdommer

PEF har laget en ny film og nettside (hudskolen.no) om hvordan det er å være barn med hudsykdom. Selve filmen har premiere på PEFs landsmøte 22. april, men det er også laget er kortversjon som vil bli vist under Reklamefriedager på Langfredag og 1. påskedag på TV 2.

Her finner du nettsiden og filmen

Filmsnutter om diagnoser 

I forbindelse med jubileet vårt, har vi fått laget en liten film om hver diagnose vi jobber med. I filmene møter vi medlemmer som forteller sin sykdomshistorie. I tillegg gir helsefaglig rådgiver Astrid Blikstad i PEF informasjon om diagnosene. Filmene lanseres på landsmøtet til PEF.

Om filmene:

Lansering av jubileumsåret

Vi lanserer vår jubileumslogo i våre ulike kommunikasjonskanaler 1. april.

Utgivelse av jubileumshefte

I forbindelse med 60-årsjubileet har Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) laget et eget jubileumshefte. Det sendes ut sammen med Hud & Helse nr. 1 - 2022 nå i begynnelsen april. Jubileumsheftet inneholder artikler om PEFs historie, bilder, hilsener og flere tillitsvalgte forteller om hvorfor de valgte å engasjere seg i PEF.

Her kan du lese jubileumsheftet

Jubileumsmarkering på Hudpodden

I den første jubileumsepisoden av Hudpodden har vi snakket med Helge Bengtsson, mangeårig rådgivende hudlege for forbundet. Han ser tilbake på behandlingsutviklingen av hudsykdommer, forbundets rolle og fremover.

Her kan du høre den første jubileumsepisoden   

I den andre episode i jubileumsepisodene våre treffer vi Terje Nordengen, tidligere generalsekretær i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF). Han har lang fartstid som tillitsvalgt og ansatt i PEF. I forbindelse med forbundets 60-årsjubileum trekker han frem noen av suksesshistoriene til PEF og forteller hva han tenker om de neste 60 årene.

Her kan du høre den andre jubileumsepisoden

Tilbud om søknadsskriving

Som et jubileumstilbud vil administrasjonene i PEF skrive søknader på Stiftelsen Dams Ekspress-ordning. Ta kontakt med organisasjonsrådgiver Maren Awici-Rasmussen på epost maren@pefnorge.no så hjelper vi deg med å skrive søknaden.

Les mer om tilbudet her

Ekstra forskningsmidler

I forbindelse med jubileet deler Psoriasis- og eksemforbundet ekstra forskningsmidler på landsmøtet i 22.-24. april. 

Olav Sundnes, overlege og forskningsgruppeleder ved Seksjon for hudsykdommer, Oslo universitetssykehus, får den ekstra tildelingen på 60 000 kroner til prosjektet «Utvikling av metode for persontilpasset behandling av inflammatoriske hudsykdommer». 

Her kan du lese om tildelingen i Hud & Helse nr. 2 - 2022

Les mer om utlysningen her

Digital jubileumsprat

6. januar inviterer administrasjonen i PEF tillitsvalgte i organisasjonen til en digital prat om jubileet.