3. Verdenskongress i regi av IFPA i Stockholm

27.06.2012

Onsdag 27. juni gikk startskuddet for den 3. Verdenskongressen om psoriasis og psoriasisartritt i regi av det internasjonale psoriasisforbundet (IFPA) i Stockholm, Sverige.

I fire hele dager frem til og med søndag 1. juli, møtes representanter fra 44 av IFPAs 48 medlemsland til konferanse med en rekke innlegg om behandling og nyeste forskningsresultater knyttet til psoriasis og psoriasisartritt. I tillegg til de nasjonale pasientorganisasjonene, vil også helsepersonell og representanter fra legemiddelindustrien vil være til stede.

På vegne av Norsk Psoriasisforbund deltar blant andre forbundsleder Ragnar Akre-Aas, sentralstyremedlem Rolf Dybwad og leder i artrittutvalget, Trine Knudtzon.

Tema for kongressen er Psoriasis - A global Health Challenge. I et kort velkomstmøte onsdag kveld fikk kongressdeltakerne overvære premiere på IFPA sin nye film tilknyttet dette temaet. I tilknytning til filmen uttalte IFPA president Lars Ettarp, at organisasjonen arbeider for å få oppgradert og anerkjent psoriasis som en alvorlig autoimmun, ikke-smittsom og kronisk sykdom i Verdens Helseorganisasjon (WHO), og at det også arbeides aktivt mot å få Verdens Psoriasisdag anerkjent som offisiell FN-dag.

Les mer om konferansen på ifpaworldconference.com.

Du kan følge konferansen dag for dag via IFPA sin konto på Twitter: www.twitter.com @psoriasisIFPA. For å følge tweets fra konferansen benytter du hashtag #WPPAC.

Tilbake