Bilag i Dagbladet: Din HUD - Psoriasis

27.10.2015

I anledning Verdens Psoriasisdag, fulgte et bilag med informasjon om kroniske hudsykdommer Dagbladet i hele Norge.

Bilde: Bilag i Dagbladet: Din HUD - Psoriasis

Bilaget er utarbeidet av Psoriasis- og eksemforbundet i samarbeid med Mediaplanet. Avisen inneholder artikler og reportasjer om alle diagnosegruppene som dekkes av PEF, herunder psoriasis, psoriasisartritt, atopisk eksem, håndeksem, kronisk urtikaria og hidradenitis suppurativa (HS).

Bilaget utgis også elektronisk - med artikler tilgjengelig via nettstedet www.hudinformasjon.no.

Her er noen av reportasjene:

Hege Myrvang fikk diagnosen psoriasisartritt for ett år siden: - Når man har så mye vondt som jeg hadde, så burde legene tatt meg alvorlig, sier hun.

Les artikkelen: Er oppmerksom på egen grense

Psoriasisartritt (PsA) er en alvorlig følge av psoriasis som manifesterer seg som betennelser i ledd. PsA rammer inntil cirka 30 prosent av personer med psoriasis. Hele 85 prosent får symptomer på psoriasis først.- Vi kan behandle selve psoriasissykdommen, mens det er revmatologene som må stille diagnose og behandle psoriasisartritt. Imidlertid er det viktig av vi som hudleger er flinke til å stille pasientene de rette spørsmålene og på den måten fange opp om de har leddplager, for da kan vi henvise dem videre til revmatolog, sier Ellen Slevolden.

Les artikkelen: Psoriasisartritt - tidlig behandling er viktig

Det skjer en rivende utvikling innen medisiner mot psoriasis. Det er allerede kommet flere medisiner på markedet, men det er også flere medisiner under utvikling.

Les artikkelen: Stadig nye medikamenter på markedet for pasienter med psoriasis

Tilbake