Chattetjenesten er åpen

06.04.2022

Visste du at PEF og PEF-ung nå tilbyr å chatte med en likeperson? Tjenesten er åpen hver torsdag fra kl. 19.00 - 20.30.

Bilde: Chattetjenesten er åpen

Anonym tjeneste

Endelig kan vi lansere vårt nyeste tilskudd i likepersonstjenesten, nemlig en chatt! 
Her kan du snakke med en av våre mange samtalepartnere, helt anonymt. 
Chatten er bemannet hver torsdag fra kl 19.00 - 20.30, men vil være stengt i påsken. 

Hva er greia med en likeperson?

Ordet likeperson er, for mange, et ukjent og fremmed ord. Så hva er en likeperson? I PEF og PEF-ung er alle likepersoner en person som selv har erfaring med livet med en diagnose og som lever godt med den. De er kurset og klare for å være en samtalepartner, sparrepartner, et øre som lytter og en person du kan snakke åpent og ærlig til. Det er viktig å vite at en likeperson ikke er helsepersonell, men er frivillig lytter. Vi anbefaler alltid å adressere spørsmål av medisinsk karakter til behandlende lege.

Hva kan man så snakke om? Det kan være så mangt. Mange stiller spørsmål om rettigheter, noen trenger tips til produktvalg og mange trenger noen å ventilere til. I samtale med en likeperson trenger man ikke skjule hvordan diagnosen påvirker livet på godt og vondt. 

Hvordan starter jeg en samtale?

Chattetjenesten finnes som det lille snakke-boble-ikonet nede i høyre hjørne på både hudportalen.no og PEF-ung.no. Når tjenesten er åpen vil du få mulighet til å velge at du vil snakke med en likeperson. I rådginvingstjenesten sine åpningstider vil det være mulig å chatte med en av våre helsefaglige rådgivere gjennom samme ikon.  

Tjenesten er opprettet med midler fra Stiftelsen Dam. 

 

 

 

Tilbake