Filmpremiere 29. oktober!

14.10.2011

Norsk Psoriasisforbund har i samarbeid med Abbott Norge, gleden av å invitere tillitsvalgte, medlemmer og andre interesserte til filmpremiere på årets nye Under the Spotlight-dokumentarer 29. oktober 2011.

Arrangementet holdes i anledning Verdens Psoriasisdag, og vil foregå på Vika Kino 4, like ved Konserthuset i Oslo sentrum. Det blir mottagelse med rød løper, velkomstdrikk og canapeer kl. 14.30, før selve filmfremvisningene starter kl. 15.00.

Filmene innledes med et kort intervju av hver spotlighter. Der deler de fire deltakerne sine opplevelser knyttet til å delta i det internasjonale prosjektet.

Konferansier for dagen er journalist og analytiker Aslak Bonde. Han vil også lede paneldebatten som starter kl. 16.00, hvor flere spennende innledere gir sine refleksjoner knyttet til temaet psoriasis og diskriminering/stigmatisering.  

Se hele programmet for kinopremieren 29. oktober her. Arrangementet finnes også i nettsidens arrangementskalender.

MERK! Det er ingen bindende påmelding, og arrangementet er gratis. Billetter fås ved inngangen til Vika Kino 4 lørdag 29. oktober fra klokken 14.00-senest kl 15.00 (med forbehold om at forestillingen blir fylt opp).

Om Under the Spotlight:

Mer enn 125 millioner mennesker verden over lider av psoriasis. Psoriasis kan prege folks liv i stor grad, og må tas på alvor. Personer med psoriasis blir ofte dømt etter utseendet på huden. Stigmatisering forbundet med psoriasis kan være svært foruroligende, noe som resulterer i følelsen av forlegenhet og usikkerhet, og kan begrense pasientenes sosiale liv og fritidsaktiviteter. Psoriasis kan påvirke folks valg av karriere, deres relasjoner og mentale helse.

The International Federation of Psoriasis Associations (IFPA) har, sammen med sine medlemsorganisasjoner, som mål å avdekke den innvirkning psoriasis kan ha på en persons liv over tid. Et bidrag til dette er filmserien Under the Spotlight. UTS er en serie med unike dokumentarer, fortalt av de som lever med sykdommen.

Norsk Psoriasisforbund lanserte i samarbeid med Abbott Norge, de fire første Under the Spotlight-dokumentarene i 2010. I 2011 følger vi to av fjorårets spotlightere videre, samt vi blir kjent med to nye. Filmene lanseres 29. oktober, og vil i etterkant av Verdens Psoriasisdag være tilgjengelig på prosjektets nye webside, på YouTube og på Facebook.

Målet med Under the Spotlight er å skape økt åpenhet og aksept for psoriasis. Filmene har blitt svært populære, og benyttes i en rekke anledninger, blant annet på kurs og møter i regi av Norsk Psoriasisforbund lokalt og nasjonalt.

Tilbake