Hud & Helse med tema psoriasisartritt

11.12.2017

Årets siste nummer av Hud & Helse sendes ut mandag 18. desember. Denne utgaven inneholder blant annet råd om mat og trening for de som har psoriasisartritt.

Bilde: Hud & Helse med tema psoriasisartritt

Temaet for årets siste nummer av Hud & Helse er psoriasisartritt. I tillegg er det artikler om blant annet biologisk legemiddel, atopisk eksem og HS-seminar som vi håper faller i smak hos leseren. Magasinet sendes ut mandag 18. desember.

Høydepunkter i Hud & Helse 4-2017:

  • Les om Wenche Staveland Hasselberg som har psoriasisartritt og som opplever at trening hjelper. Det var aldri et alternativ for henne å sette seg ned i sofaen. Sammen med fysioterapeut Åsta Lindstad viser de gode øvelser som passer for både de som har psoriasisartritt og for ellers.
  • Ernæringsfysiolog Dijana Stupar råder pasienter med psoriasisartritt til å velge matvarer som kan forebygge hjerte- og karsykdommer. Hun gir oss en liste over ja-mat og nei-mat.
  • Det biologiske legemiddelet Cosentyx gir en mer effektiv behandling av psoriasis enn tidligere medisiner, mener hudlege Nils-Jørgen Mørk.
  • Spaltist og leder i Hudlegeforeningen, Petter Gjersvik, råder oss til å være forsiktig i solen. Ifølge han er det viktig å planlegge hvor lenge du skal ligge på stranden eller ved bassenget for å unngå å bli solbrent.  
  • Nå kommer den første biologiske medisinen mot atopisk eksem. Dupilumab heter den og blir trolig tilgjengelig i Norge om ikke så lenge.
  • Jose Hermán Alfonso forsker på hudproblemer på arbeidsplasser. Ifølge han har folk med atopisk eksem høyere risiko for å utvikle arbeidsrelatert håndeksem enn andre.
  • Hvordan er det egentlig å stå frem i offentligheten med en hudsykdom? Malin Landro Angeltveit og Mohammed Omar forteller om sine erfaringer.
  • Flere av oss liker åpenbart ikke å bli stirret på når vi er ute. Ifølge en undersøkelse holder en av fire seg hjemme på grunn av utseendet.
  • I høst ble historiens første HS-seminar arrangert for medlemmer som har hudsykdommen hidradenitis suppurativa. Det ble en suksess, noe som også årets psoriasisartrittskoler i Bergen og Oslo ble. 
  • PEF-ung feiret sitt 30-års jubileum siste helgen i oktober. Det ble markert på årets ungdomskonferanse, og det viktigste for PEF-ung er fortsatt å samle unge som opplever samme sykdom for å lære, dele erfaringer og være en del av et fellesskap.  

Om Hud & Helse

Hud & Helse er Psoriasis- og eksemforbundets medlemsmagasin. Bladet inneholder nyheter, fagartikler, reportasjer og faste spalter knyttet til behandling, forebygging og mestring av en kronisk hudsykdom og psoriasisartritt. Målgruppen er personer med psoriasis, atopisk eksem, andre hudsykdommer og psoriasisartritt. Les mer her.

For å få tilsendt Hud & Helse må du være medlem i Psoriasis- og eksemforbundet. Medlemskap koster 395,- (enkeltmedlemskap) eller 190,- (0-26 år).

Tilbake