Ja til ny behandling for atopisk eksem!

03.12.2019

Psoriasis- og eksemforbundet og PEF-ung har laget en underskriftskampanje til helseminister Bent Høie. Vi krever at folk med alvorlig atopisk eksem får tilgang til ny og effektiv behandling.

Bilde: Ja til ny behandling for atopisk eksem!

I over ett år har personer med moderat til alvorlig atopisk eksem ventet på å få tilgang til medisinen Dupixent, men Beslutningsforum sier fortsatt nei. Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) og PEF-ung er svært skuffet over at atopikere forskjellsbehandles i norsk helsevesen. Dette er en pasientgruppe som har et stort behov for en mer effektiv behandling.

Underskriftskampanje

I forbindelse med FN-dagen for funksjonshemmede (og kronisk syke) - og Giving Tuesday har PEF og PEF-ung derfor laget underskriftskampanjen Ja til ny behandling for atopisk eksem!

Her kan du signere underskriftskampanjen  

– Vi opplever det som forskjellsbehandling at voksne med alvorlig atopisk eksem nektes tilgang til ny effektiv biologisk behandling, mens mange andre sykdomsgrupper får tilgang og har god effekt av biologiske legemidler. Vår diagnose tas ikke på alvor, sier Helle Talmo, leder for eksemutvalget i Psoriasis- og eksemforbundet.

Første biologiske legemiddel

Dupixent er det første biologiske legemiddelet mot atopisk eksem.VG skrev en artikkel om saken 29. november.

Her kan du lese VG-artikkelen "Håper på medisin-ja: – Som å leve med myggstikk over hele kroppen"  

Tilbake