Klart for NPFs 18. landsmøte

11.10.2013

BODØ 2012: Fredag 12. oktober møtes 160 deltakere til den offisielle åpningen av NPFs 18. landsmøte. Utover tradisjonelle landsmøteforhandlinger helgen gjennom, blir det også markering av forbundets 50-års jubileum.

Landsmøtet er Norsk Psoriasisforbunds høyeste besluttende organ, og avvikles hver 3. år. I 2012 holdes landsmøtet i Bodø, og oppslutningen er rekordstor. - Jeg kan ikke huske at det tidligere har deltatt så mange på et NPF-landsmøte. Vi er veldig glade over at så mange tillitsvalgte får ta del både i selve landsmøtet, og i forbundets offisielle 50-års markering, sier Generalsekretær Terje Nordengen.

I tillegg til forbundets sentrale og lokale tillitsvalgte, står tidligere forbundsledere, representanter for de nordiske psoriasisorganisasjoner, leder i Medisinsk Råd og representanter fra NPFs samarbeidspartnere på gjestelisten. 

Hederspris og forskningsstipend
Under åpningen fredag vil det bli hilsningstale fra ordfører i Bodø, Ole-Henrik Hjartøy, samt ulike kulturelle innslag, og faglig foredrag om hudfagets utvikling de siste 50-årene. I en halvtimes seanse vil også NPFs internasjonale filmprosjekt Under the Spotlight bli presentert, ledet av Jan Lohne i Abbott, i samtale med spotlighterne Kenneth Waksvik og Birgitte Svendsen. Svendsen er ny deltaker i prosjektet fra 2012, og er også lokal representant for Bodø Psoriasisforening. Til slutt blir det høytidelig utdeling av forbundets Hederspris og forskningsstipend.

Dramatisk hudlegesituasjon
I anledning Landsmøtet, vil NPF ha et spesielt fokus knyttet til hudlegesituasjonen i Nordland, som betegnes som svært alvorlig. Hudpasienter opplever ventetider opp til 1 år for konsultasjon hos hudspesialist, noe Nordland Fylkeslag og NPF sentralt mener er dramatisk. - Valg av arrangementssted tilknyttet årets landsmøte er ekstra viktig, og gir oss muligheten til å sette fokus på den akutte mangelen på hudleger i Nordland, som medfører lange og uakseptable ventetider for lokale hudpasienter, sier Terje Nordengen.

Få med deg viktige oppdateringer fra NPFs 18. Landsmøte på Twitter fra 12.-14. oktober på www.twitter.com/NPFNORGE.

Du kan også følge landsmøtet på NPFs offisielle Facebookside facebook.com/NorskPsoriasisforbund.

NB! Torsdag 11. oktober holdes åpent møte i Bodø for alle interesserte på Radisson Blu hotell fra kl. 18.00. Forbundsleder Ragnar Akre-Aas og nestleder Kenneth Waksvik vil være til stede. Velkommen!

Tilbake