Nedskjæringer vil rasere tilbudet til pasienter med hudsykdommer, sier generalsekretær Erik Nygaard

22.02.2008

Generalsekretær i Norsk Psoriasisforbund, Erik Nygaard, reagerer meget sterkt på de foreslåtte nedskjæringene ved hudavdelingen på Rikshospitalet.

Norsk Psoriasisforbund har fått informasjon om at Rikshospitalets styre den 28. febraur skal ta stilling til dramatiske nedskjæringer på hudavdelingen.

Følgende forslag til kutt foreligger:

Sengepost: Rikshospitalet (som dekker Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark, Opland, Vestfold, Buskerud, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder) hadde i fjor høst 28 sengeplasser på sin hudavdeling, nå er forslaget å kutte til 10 sengeplasser. Det vil si en reduksjon på 2/3 i løpet av ett år.

Poliklinikken: Har i dag årlig 22 000 konsultasjoner. Forslaget innebærer å kutte antallet konsultasjoner til 14 000 i 2008. Dette betyr igjen kutt på 7 legestillinger og 7-9 sykepleiestillinger.
Lysbehandling: Lysbehandlingstilbudet kan bli kuttet helt eller delvis.
Alle grupper av pasienter med hudsykdom vil ganske umiddelbart merke kuttene i form av et svekket behandlingstilbud og lengre ventelister. Kuttforslagene vil særlig ramme de største diagnosegruppene - psoriasis og barn med atopisk eksem.
På lengre sikt vil kutt i legestillinger få store konsekvenser i forhold til å opprettholde antall dermatologer i Norge, som det allerede i dag er mangel på og dermed ikke bærekraftig for framtida i følge Nasjonalt Råd. Rikshospitalet er en meget viktig utdanningsinstitusjon for hudleger.
Erik Nygaard mener det er meget viktig at vi får vist styret og allmennheten at tilbudet de med hudsykdom får på Rikshospitalet er kjempevektig for oss. -Er tilbudet borte er det vanskelig å bygge det opp igjen, sier Nygaard.

Tilbake