Nytt nettsted om tilgjengelige bygg

29.08.2008

I forrige uke åpnet statsråd Heidi Grande Røys det nye nettstedet - Bygg for alle, som viser tilgjengelighet til over 300 av Statsbyggs eiendommer rundt om i landet.

I tillegg til å gi detaljert informasjon om tilgjengeligheten i byggene, blir det også opplyst om eventuelle hindringer man kan støte på i bygget. På www.byggforalle.no kan man for eksempel gjøre et søk på Oslo, for deretter å få opp 22 bygg som er registrert i databasen. Ett av dem er Nasjonalgalleriet, hvor man får beskrevet detaljert tilgjengeligheten til ti besøksmål i bygget. Her får man oversikter over høyden på dørterskler, bredden på dører og eksistensen av rekkverk, heiser, tilgjengelige toaletter, HC-parkering og mye mer.

Foreløpig er det bare et utvalg av Statsbygg eiendommer som er registrert i databasen, men målet er at alle offentlige bygg som er tilgjengelig skal stå oppført her. Søker man for eksempel på Operaen eller Universitetet i Oslo får man i dag opp null treff, men med tiden kan det hende at disse to populære stedene også blir tatt med i databasen.

(Kilde – www.ffo.no)

Tilbake