Rekordstor Extra-støtte til 5 PEF-prosjekter

27.11.2013

Extratildelingen 2013 gav ny rekord og 1 931 600 kroner til fem viktige prosjekter for Psoriasis- og eksemforbundet og PEF-Ung.

Extrastiftelsen bevilger penger til prosjekter innen områdene forebygging, rehabilitering og forskning. Extra-tildelingen finner sted hvert år, og 26. november ble det delt ut 230 millioner til 551 prosjekter under tildelingen i Oslo.

Første forskningsprosjekt
Psoriasis- og eksemforbundet fikk for første gang tildelt midler til et 3-årig forskningsprosjekt, som alene vil tilføre PEF 65.000 kroner i administrasjonsinntekter over de neste tre årene. Prosjektet heter «Psoriasis and cardiovascular health», og ble tildelt doktorgradsstipendiat Ingrid Snekvik ved hudavdelingen på St. Olavs hospital i Trondheim.

PEFs nye lokallag i Lofoten, var så heldige å motta 510 000 kroner til å etablere lysbehandling ved Nordlandssykehuset Lofoten. En glad tillitsvalgt Aud Steffensen uttalte til Lofotposten like i etterkant av utdelingen, at de opplever bevilgningen som en svært positiv nyhet for alle lofotinger som plages med psoriasis og eksem.

Hudskole og vinterleir
Andre prosjekter som fikk støtte var «Psoriasis i helgen – en hudskole». 145 000 kroner bevilges til tiltaket, som blir en hudskole arrangert i et samarbeid mellom PEF Hordaland og PEF Sogn og fjordane. I tillegg fikk ungdomsorganisasjonen PEF-ung tildelt støtte til de to prosjektene «Screwed hud» (315 000 kroner) og vinterleiren «Varme vinterminner» (121 000 kroner).

Alle som er tildelt midler er kontaktet, gratulert og ønsket lykke til med gjennomføringen!

For mer informasjon om årets tildeling, se Extrastiftelsen.no.

Tilbake