Savner du et medlemstilbud?

08.06.2020

Har du lyst til å gi medlemmene våre et tilbud? Enten du er medlem eller ikke, er vi interessert i gode ideer som kan gjøre det lettere å leve med en hudsykdom eller psoriasisartritt.

Bilde: Savner du et medlemstilbud?

I fjor fordelte stiftelsen Dam 291 millioner til helsefremmende aktivitet. Med helsefremmende aktivitet, menes aktiviteter som gir økt fysisk eller psykisk helse, eller tiltak som gir deltakelse (D), aktivitet (A) eller mestring (M), navnet Dam viser til.

Gjennom disse midlene går det an å skaffe penger til viktige så vel som morsomme aktiviteter i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF). Være oppfinnsom og nysgjerrig, for her er det uante muligheter for å skape god helse. Som for eksempel et forskningsfunn fra Finland fant ut at regelmessige turer i badstua både gir lavere risiko for hjerte- og karsykdommer, plutselig hjertestans, Alzheimer og demens.[1] 

Kanskje dette kunne være noe for våre grupper med økt risiko for hjerte- og karsykdom?

Ekspressen fra idé til aktivitet

Stiftelsen Dam gir også ut noe som de kaller Ekspressmidler. Disse midlene er ment til lokale prosjekt for å øke det frivillige engasjementet. Søknadsskjemaet er kort, og ordningen er for prosjekter på mellom 5 og 30 000 kroner.

I årets første runde fikk PEF Troms og PEF Trøndelag penger til å arrangere mestringsskoler. Dette er gledelig, og det er også pengene vi har fått til andre prosjekter som strikkekafé, treff i klatrepark, bowling og kafétreff.

Lurer du på hva som trengs?

På nettsiden til Norges handicapforbund finner du opptak av et webinar som går gjennom søknadskriving til små prosjekter. Her går de grundig gjennom hvordan du kan skrive en god søknad på midler til Dam ekspress.

Du får tips om hvordan du kan gjøre søknaden målrettet og bruke utlysningsteksten som verktøy. Det går også an å laste ned læringsmateriell på nettsiden. Dette er et godt verktøy og klikk her for å se webinaret.

«Større» prosjekt

Trenger du mer penger til større prosjekt? Da kan kanskje ordningen «Helse» til Stiftelsen Dam være noe for deg.

I denne ordningen kan du søke om minimum 30 000 og maksimalt 1 400 000 kroner, og prosjekter, aktiviteter og tiltak kan fullfinansieres gjennom denne ordningen.

Søknaden til denne ordningen er større og mer komplisert enn Ekspress-søknadene,  og det er derfor lurt å starte tidlig. Vi på kontoret kan hjelpe deg, hvis du har behov for det. Det er ikke alltid så lett å sette ord på prosjektet i en søknad og skrive en prosjektbeskrivelse. Kontoret bistår så godt vi kan, og det er ingenting spørsmål som er for dumme.

Vær tidlig ute!

Har du aldri skrevet søknad til helseprosjekt? Da kan det være smart å kontakte oss tidlig for å tid til å sette deg mer inn i skjemaet og hvilke spørsmål og krav som stilles.

Når du leser ordningens utlysningstekst, vil du se både hva du kan få penger til og hva du ikke kan få penger til gjennom denne ordningen. Dette kan du lese her. 

Tidligere i vår gjennomførte Norges handicapforbund også et webinar for søknadsskriving til større prosjekter, som helseprosjekter. Her går de grundig gjennom hvordan det kan gjøres, og det går også an å laste ned presentasjonen. Webinaret anbefales på det varmeste! Klikk her for webinaret.

PEF og PEF-ung har fått midler til flere helseprosjekter, som blant annet hudskoler, dokumentarfilmen "Under Huden", vinterleiren «Varme vinterminner», tegneserie om hud med The Urban Legend, Smørebuss og samlivskurs.

Innvilget på tredje forsøk!

Et avslag kan føles som et slag i fleisen, men det er ikke ment slik. Stiftelsen Dam får mange søknader og må derfor avslå noen. Selv om Dam i 2019 fordelte svimlende 271 millioner kroner, er det rett og slett ikke nok penger til å finansiere alle gode ideer og prosjekter det søkes penger om.

At et prosjekt ikke innvilges, betyr derfor ikke at prosjektideen er dårlig. Stiftelsen Dam oppfordrer faktisk til at vi prøver igjen! Det gjør også vi på kontoret, for det nytter å prøve igjen.

PEF-ung søkte for tredje gang på midler til en spesialutgave av tegneserien The Urban Legend høsten 2019. Denne gangen gikk det gjennom, og i underkant av 400 000 kroner ble tildelt prosjektet.

Frist for å ta kontakt med Maren på kontoret er 10. august, men gjør det gjerne i god tid før den tid! Søknadsskjemaet er åpnet.

Endelig søknad må være ferdig senest 15. september kl. 15.00.

Til informasjon har Maren fri hele juli er da ikke tilgjengelig. Høsten er også høysesong for kontoret, så jo tidligere prosessen starter jo bedre hjelp kan vi tilby.  


[1] https://forskning.no/forebyggende-helse-helse-ny/badstue-er-like-sunt-som-trening/297555 Badstue er like sunt som trening, Forskning.no, 09. januar 2018 - 05:00

Tilbake