Storvasken i våre hender

18.06.2020

Ikke alle hender takler å bli vasket så ofte. I Hud & Helse nr. 2 kan du lese om hvordan det kan gå. Bladet sendes ut 19. juni.

Bilde: Storvasken i våre hender

Koronaviruset har også fått følger for Hud & Helse nr. 2 - 2020. I bladet kan du lese om hvordan hverdagen er endret for mange av oss.

Liv Skovdahl har psoriasisartritt. Hun skriver om at dette har vært en uvirkelig tid, men hun lurer også på om vi bruker denne tiden godt nok?

Hudsykepleieren Svanhild Martinussen forteller om ulike tiltak som er blitt iverksatt der hun jobber på Ålesund Hudlegesenter. 

I Halden har hudlege Alexandros Stefou blitt berørt av smitteverntiltakene fordi han er avhengig av å komme nær pasientens hud for å sette en diagnose.

Håndvask til besvær

Og for Helle Vestby Talmo har den hyppige håndvaskingen gått hardt utover håndeksemet hennes. 

– Det er bare tommelen på høyre hånd som nå klarer å bevege seg fritt. Det er bare den som ikke har sår, forteller hun.

Ikke bare korona

I tillegg innholder magasinet koronafrittstoff som blant annet dette:

  • Intervu med den svenske kremeksperten Marié Loden, som har jobbet med hud i 40 år. Ifølge henne er en god krem en krem som er veldokumentert, testet, og har gode besvis på at den er bra.
  • Kan vi smøre oss med solkrem som beskytter oss god samtidig som vi tenker på klima og miljø? Det er mange hensyn å ta.
  • Framtiden i våre hender råder oss til å bruke solkremer som har svanemerket. – Disse skal være fri for miljøgifter, og inneholder ikek hormonforstyrrende stoffer, sier leder Anja Bakken Riise.
  • Det nasjonale systemet som bestemmer innføringen av nye legemidler og ny behandling skal evalueres. 
  • Katarina Zak Stangeland er leder i hudlegeforeningen. Hun mener at det er behov for flere hudlegehjemler i Distrikts-Norge.
  • Egne sider med nytt fra Psoriasis- og eksemforbundet.
  • Den nye og en avtroppende generalsekretæren i Psoriasis- og eksemforbundet snakker om jobb, frivillighet og rollen til en pasientorganisasjon. 
  • Visste du at det gikk an å få psoriasis på tungen eller i øyet? 

Mer om Hud & Helse

Ønsker du mer informasjon om Hud & Helse eller bli abonnent på magasinet? Les mer på hudportalen.no

 

Tilbake