Livet med psoriasis

09.01.2018

Om ikke lenge lanserer Psoriasis- og eksemforbundet nettsiden Levmedpsoriasis.no. Der kan du som har psoriasis kan finne råd, tips og inspirasjon til å takle og leve med sykdommen.

Bilde: Livet med psoriasis

Hvordan leve et godt liv med hudsykdommen psoriasis? Det er det mange ulike svar på.

Psoriasis- og eksemforbundet en menstringsportalen  Levmedpsoriasis.no

Det er et nettsed der folk med psoriasis eller interesserte kan finne opplysninger om hudsykdommen og ulike tips for et godt liv med den. 

Prosjektet er støttet av ExtraStiftelsen. 

Oppskrifter og øvelser

For oss alle har det noe å si hva vi spiser. Et godt kosthold er viktig for å forebygge feilernæring og fare for overvekt og undervekt. Dessuten er det god hjelp mot livsstilssykdommer. På portalen får du forslag på oppskrifter til frokost, lunsj og middag. Det har ernæringsfysiolog Dijana Stupar stått for. 

Fysisk aktivitet hører også sammen med god helse. I tillegg er det postivit på psyken vår. Derfor har vi invitert Lene A.H. Haakstad og doktorgradsstipendiat Christina Gjestvang ved Norges idrettshøgskole (NIH), seksjon for idrettsmedisinske fag til å gi oss noen øvelser for å komme i gang med mosjon og trening. De påpeker at litt ofte er mer enn godt nok, spesielt om alternativet er ingenting! 

Del din historie

Det er mange måter å takle og å leve med psoriasis. Da kan det være inspirerende å høre om andres erfaringer og liv. På Levmedpsoriasis.no kan du etter hvert lese ulike historier om å leve med denne hudsykdommen. Og ikke minst kan dele din historie. Følg med og velkommen skal du være!

 

 

Tilbake