Møt Siri - ny medarbeider i PEF/PEF-ung

19.05.2017

Siri Holm Lønseth (30) har startet hverdagen som vikarierende organisasjonssekretær i PEF og PEF-ung.

Bilde: Møt Siri - ny medarbeider i PEF/PEF-ung

I midten av mai gikk organisasjonssekretær Maren Awici-Rasmussen ut i svangerskapspermisjon. I hennes stilling er Siri Holm Lønseth tilsatt som vikar i ett år fremover.

Du kan kontakte Siri for spørsmål om PEF-ung, ExtraStiftelsen eller Funkis (generelle støtteordninger), eller dersom du for eksempel vil melde inn et nytt medlem. Kontaktinformasjon finner du her.

Nedenfor blir du litt bedre kjent med Psoriasis- og eksemforbundet og PEF-ungs nye vikar.

Fakta

Fra: Trondheim
Alder: 30 år
Utdanning: Master i pedagogikk, med fordypning i utdanning og oppvekst

Etter noen uker i jobben, hvordan trives du så langt?

- Jeg trives veldig godt, det har vært noen effektive uker sammen med Maren for å prøve å få oversikten over alt hun driver med. Både de på kontoret, og de jeg har truffet ellers i organisasjonen har vært veldig imøtekommende, så jeg gleder meg veldig til å fortsette med arbeidet.

Hvorfor søkte du dette vikariatet?

- Det er egentlig et godt spørsmål. Jeg tenkte det var en spennende stilling, uten at jeg kjente til Psoriasis- og eksemforbundet fra før, så jeg har lest meg opp en del. Jeg er veldig glad i å jobbe med organisasjoner, og tenkte at jeg har erfaring som kan komme til nytte. Etter lang tid med å jobbe med organisasjon, særlig innen politikken, syntes jeg å jobbe i en pasientorganisasjon virket veldig spennende.

Hvilken kjennskap hadde du til psoriasis, atopisk eksem eller andre hudsykdommer fra før?

- Ikke noe særlig mer enn folk flest tror jeg. Jeg kjenner flere både med psoriasis og med eksem uten at jeg har tenkt noe spesielt over det. Da jeg fortalte folk at jeg skulle begynne her, så viste det seg at jeg kjente mange flere enn jeg var klar over. Det er veldig spennende å sette seg inn i noe jeg har rimelig liten innsikt i fra før, men det gir også en ganske bratt læringskurve.

Du kommer til å jobbe mye med PEF-ung, hva ønsker du å tilføre vår ungdomsorganisasjon?

- Å jobbe med ungdomsorganisasjoner har alltid vært noe av det jeg synes har vært morsomst, både i politikk og speideren, så jeg håper at jeg tar med meg et engasjement rundt aktivitet for og av ungdom. Jeg håper også å kunne bidra med erfaringer fra hvordan man legger til rette for enda mer aktivitet for unge, og til hvordan ungdom selv kan bli trygge på å drive sin egen organisasjon.

Hvilke oppgaver ser du mest frem til?

- Det er et litt vanskelig spørsmål, det er veldig mye jeg gleder meg til. Akkurat nå planlegger vi både kurs for helsesøstre og motivasjons- og opplæringshelg for tillitsvalgte i PEF-ung, og det er noe jeg ser frem til å gjennomføre i løpet av høsten. Mest gleder jeg meg kanskje til å være til hjelp slik at tillitsvalgte rundt om i landet kan få gjennomført aktiviteter som er viktige for dem.

PEF og PEF-ung ønsker Siri lykke til i jobben!

Tilbake