Nytt sted på psoriasisprogrammet

13.01.2023

Fra og med i år vil behandlingsreisene på psoriasisprogrammet gå til Vintersol på Tenerife. Dette gjelder for de voksne, ungdommene og barna.

Bilde: Nytt sted på psoriasisprogrammet

Siden 1995 har behandlingsreiser til utlandet for psoriasispasienter gått til helsesenteret Valle Marina på Gran Canaria, men fra 2023 vil behandlingsreisene gå til Vintersol på Tenerife. Dette gjelder både voksengruppene og barne- og ungdomsgruppene.

Vintersol er en rehabiliteringsklinikk som ligger i nærheten av byen Los Cristianos, sør i Tenerife, en av Kanariøyene. Senteret ligger nært til sjøen, med en strand like ved.

Fasilitetene

Ifølge klinikken er det flere fasiliteter tilgjengelig på senteret. Det er to bassenger, privat solterrasse med tak for psoriasispasienter, treningslokale og tilpassede områder for utendørstrening. Det fins også TV-rom, bibliotek og annet samlingsområde. Det er matsal med tilhørende uteterrasse.

På Vintersol får pasientene som reiser på psoriasisprogrammet, enerom under oppholdet. Alle rommene har eget toalett og dusj.

Ved ankomst til flyplassen på Tenerife, vil personell fra Vintersol møte gruppen i ankomsthallen utenfor bagasjeutleveringen. Man må selv ta med egen bagasje fra bagasjebåndet. Personell fra Vintersol følger gruppen med buss fra flyplassen til Vintersol, denne bussturen tar omtrent 30 minutter.

Behandlingsteamet på Vintersol

Etter ankomst til senteret er det innskriving hos hudlege. Deretter får man ny oppfølging hos hudlege midtveis i oppholdet og ved utskrivning. Hudlegen som er tilstedeværende på senteret den første perioden, er svensktalende.

Behandlingsteamet som samarbeider om psoriasisprogrammet, består av lege, fysioterapeut, aktivitetsleder, hjelpepleier og sykepleier. Fysioterapeuten har blant annet spesialopplæring i psoriasis.

For psoriasisgruppene består programmet på hverdagene av morgentrening hver morgen, og soling etter solskjema. Det vil være lagt opp til undervisning to ganger i uken.

Sjekk ut nettsiden til Vintersol for å lese mer 

Hvordan søke behandlingsreise på psoriasisprogrammet?

På Seksjon for behandlingsreiser ved Oslo universitetssykehus sin hjemmeside finnes det søknadsskjema til utfylling under de forskjellige diagnose- og aldersgruppene. Innsending av skjema må gjøres via post, ikke e-post, grunnet at det er sensitive personopplysninger i skjemaet.

Det er ingen søknadsfrist, og søknaden er gyldig i tre måneder fra den er registrert hos behandlingsreiser. Søknaden utfylles av både pasienten selv og lege.

I søknadsskjemaet for psoriasisprogrammet er det en del som pasienten selv skal fylle ut. Den inneholder blant annet et spørreskjema hvor formålet er å vurdere hvordan hudsykdommen har påvirket livssituasjonen i løpet av den siste uken. Dette skjemaet heter DLQI. Det fins også ett informasjonsskriv som omhandler soling og medfølgende effekt og risiko ved soling. Den andre delen av søknadsskjemaet skal fylles ut av lege, og inneholder legeerklæring og hudskjema til utfylling. Søknaden om behandlingsreise blir medisinsk vurdert av en lege ved seksjonen.

Tilbudet på behandlingsreiser omfatter følgende programmer:

  • Revmaprogrammet (revmatoid artritt, psoriasisartritt, ankyloserende spondylitt og juvenil idiopatisk artritt)
  • Postpolioprogrammet
  • Psoriasisprogrammet
  • KLA programmet (astma, kronisk lungesykdom og atopisk dermatitt hos barn)

Her kan du lese mer om klimabehandling 

 

 

 

 

 

Tilbake