Fysisk aktivitet - forslag og ressurser

Gåtur i nabolaget, joggetur, skitur eller en styrkeøkt? Mulighetene er mange.

Her er alt teksten

Fysisk aktivitet er bra for kropp og sinn. Det er ikke alltid motivasjonen til å være i bevegelse er stor, spesielt ikke hvis man er sliten eller har smerter. Det å gjøre noe med andre kan for mange senke terskelen til å delta og det kan gjøre selve opplevelsen bedre.

Her er ulike forslag til aktiviteter som kan gjennomføres i ditt lokallag:


- Gåturer i nærområdet. (Applikasjonen Gå 10, utgitt av Helsedirektoratet, er laget for å motivere til å gå mer. Appen Heia meg er også laget for å motivere. I denne applikasjonen kan du velge hvilke områder i livet du ønsker å forbedre, og du kan blant annet krysse av for at du ønsker å komme i bedre form.)

- Joggeturer i nærområdet

- Samle en gjeng og meld dere på et løp. Mange løp er lavterskel-løp og man kan være med uten å tenke at man skal løpe til en gitt tid. Løp kan være en morsom og sosial aktivitet å gjøre med andre. Det foregår ofte mye gøy på stedet løpet gjennomføres, med musikk, konkurranser og generelt god stemning. 

- Trene i gruppe (video med tips til øvelser ligger til høyre på siden). Ta en titt på prosjektet Trim der du er for flere tips til hvordan trening i gruppe kan gjennomføres. Du kan bl.a. få opplæring i hvordan arrangere en trimkveld. Bruk gjerne denne malen når du inviterer til trimtreff. 

- Skitur

- Skøyter 

- Sykkeltur

- BassengtreningTiltakene kan gjøres èn gang, eller man kan bestemme seg for faste tidspunkt, feks èn gang i måneden.

Vi har refleksvester som vi kan sende dersom dere ønsker det. De kan være fine å ha til ulike arrangementer som finner sted utendørs. Ta kontakt så sender vi vester til dere!

Vi har også en god del emalje-kopper som kan være fine å ha med på tur. Det er også bare å ta kontakt om du ønsker tips eller forslag til konkrete turer, ting det er lurt å ha med seg osv. 

 

Tilbake til oversikt