Bok om å leve med en diagnose

25.11.2022

I høst lanserte Psoriasis- og eksemforbundet boken «Tekstur. Historier om hud». Den inneholder tekster om å leve med en hudsykdom og psoriasisartritt som er skrevet av flere medlemmer i forbundet.

Bilde: Bok om å leve med en diagnose

Boken består av dikt og prosatekster og er en del av prosjektet «Helsefremmende skriving i koronatid» som er støttet av Stiftelsen Dam.

Skrivekurs

Høsten 2021 arrangerte PEF kurs online for medlemmer som ønsket å skrive om sitt eget liv og hvordan det er å leve med sin hudsykdom eller psoriasisartritt. I løpet av tre kurshelger fikk deltakerne ulike kreative skriveoppgaver under ledelse av forfatterne Kjersti Wold og Siri Amalie Oftestad.

I etterkant ble tekster bearbeidet for å være en del av en antologi, som ble lansert 29. oktober på Litteraturhuset i Oslo. I tillegg til å inneholde tekster av deltakerne, er det også flere skriveøvelser. Tanken bak disse øvelsene er å gi flere mulighet til å prøve seg på kreativ skriving.

Bestill boken

Interessert i lese boken? Du kan bestille boken hos oss. Send en epost til prosjektleder Eldrid Oftestad på eldrid.oftestad[at]pefnorge.no

 

Tilbake