Bidragsytere på konferansen

På konferansen Huden og psyken vil fagfolk og forskere snakke om ulike aspekter ved hudsykdommer og psykisk helse og uhelse. I tillegg vil flere pasienter dele sine historier om å møte psykiske utfordringer.

Fagfolk og forskere

Den profilerte allmennlegen Kaveh Rashidi leder konferansen. Han jobber som fastlege på Lovisenberg legesenter i Oslo og ble kåret til årets allmennlege i 2022. 

Roald Omdal innleder om forskning på fatigue ved psoriasis og kobler fatigue med psykisk helse. Omdal er leder for klinisk forskningsgruppe i Stavanger, spesialist i revmatologi og indremedisin og professor emeritus ved universitetet i Bergen. 

Karen Minde Fagerli holder et foredrag om årsaker til psykiske utfordringer ved psoriasisartritt. Hun er revmatolog ved enhet for klinisk forskning ved Diakonhjemmet Sykehus.

Florence Dalgard vil snakke om stigmatisering, kroppsbilde og seksuell helse. Dalgard er hudlege, psykiater og dosent ved Universitetet i Lund i Sverige. Hun har forsket på psykodermatologi og er president i den europeiske foreningen for psykodermatologi. 

Tonje Oord vil dele sin kunnskap om hvordan vi kan forstå og ivareta oss selv bedre. Oord er lege og har påbegynt spesialisering i psykiatri og har erfaring fra blant annet Distrikstpsykiatrisk senter (DPS) og Modum Bads avdeling for angstlidelser. Hun er også gründer av Samtalelegen.

Jon Anders Halvorsen er hudlege, phd, avtalespesialist og gjesteforsker UiO. Han har skrevet den populærvitenskaplige boken Huden er guden. 

Pasienter

Kenneth Waksvik er tillitsvalgt i PEF. Han fikk psoriasis da han var omtrent 17 år, og cirka ti år etter fikk han diagnosen psoriasisartritt (PsA). Han hadde store utfordringer som ung og strevde psykisk. I en periode var det så ille at han ikke ønsket å leve mer. Han har alltid vært åpen om sine utfordringer og klarte å komme seg ut av «uføre» og er i dag i full jobb. Han har også opplevd å få følgesykdommer som artrose, atrieflimmer og hudkreft.

Malin Landro Angeltveit fikk psoriasis allerede som nyfødt og var ett år gammel da diagnosen ble satt. Hun har også kronisk urtikaria (elveblest), psoriasisartritt, fibromyalgi, lavt stoffskifte og kronisk anemi (jern- og joddmangel). Hun jobber som hudterapeut og har vært med i Psoriasis- og eksemforbundet ung (PEF-ung) fra hun var 15 år.

Ida-Cecilie Linna har stått frem med sin HS i NRK og på sosiale medier, fordi hun vil at HS-diagnosen skal bli bedre kjent. Hun fikk sin første HS-byll da hun var 13 år og står i dag på venteliste for å få kirurgisk behandling av en byll. HS rammer også familien til Ida-Cecilie, på grunn av smerter får hun ikke stilt opp som hun ønsker for barna sine. Samtidig forteller hun at ektemannen hennes, John Linna, er den største støttespilleren hennes. 

Du finner mer informasjon om konferansen Huden og psyken her

Sponsorer: