Tur til Gaustatoppen

01.09.2015

Mandag 17. august arrangerte PEF Telemark busstur til Gaustatoppen og Vemork. PEF Vestfold var også invitert til å være med og stilte med syv personer.

Bilde: Tur til Gaustatoppen

I alt 32 forventningsfulle deltagere entret bussen fra Tele Tur i 8-tiden på morgenen. Flere av deltagerne hadde aldri tidligere vært på Gaustatoppen, Telemarks tak, og så med spenning frem til turen oppover.

Etter et par timers busstur via Notodden og langs Tinnsjøveien, begynte stigningene opp mot Gaustatoppen. Via smale veger og krappe hårnålssvinger nådde vi frem til Gaustabanen, egentlig et gammelt NATO-anlegg bygd på 50-tallet, men som nå var rustet opp og åpnet for offentlig ferdsel.

Badet i sol

Vi tok «trikken» 850 meter inn i fjellet og deretter kabelbanen 1030 meter oppover, 39 graders stigning. Vel fremme oppe på toppen ble det servert vafler og kaffe. Værgudene var på vår side, hele fjellheimen lå badet i sol og utsikten var spektakulær.

Fra Gaustatoppen gikk turen videre til Vemork der vi inntok en nydelig lunsj. Her ble det vist film fra tungtvannsaksjonen under krigen, og det ble kåsert om industrieventyret på Rjukan. Dagen ble avsluttet med middag på Årnes kafeteria på Gvarv, fruktbygda i Telemark.

En stor takk til Tele Tur som teknisk arrangør. De hadde planlagt og gjennomførte turen slik at den ble en stor opplevelse for oss alle.

Tilbake