Klimabehandling for psoriasis flyttes

05.05.2022

Psoriasisprogrammet til Seksjon behandlingsreiser til utlandet flyttes fra Valle Marina på Gran Canaria til Vintersol på Tenerife fra januar 2023.

Bilde: Klimabehandling for psoriasis flyttes

Behandlingsreiser til utlandet for psoriasispasienter (voksne, barn og ungdom) har de siste årene gått til helsesenteret Valle Marina på Gran Canaria.

Hvert fjerde år gjennomføres en anbudsprosess for programmet, og fra januar 2023 vil behandlingsreisene gå til Vintersol på Tenerife, skriver Seksjon for behandlingsreiser ved Oslo universitetssykehus på siden nettsider.

Vintersol er allerede et av flere behandlingssteder for pasienter med revmatisk inflammatorisk leddsykdom som blant annet psoriasisartritt.

Alle planlagte reiser i 2022 går til Valle Marina på Gran Canaria.

Les mer om anbudet og endringer det medfører her

Behandlingsreise til utlandet er et tilbud til pasienter med revmatisk inflammatorisk leddsykdom, psoriasis eller atopisk eksem (barn og ungdom), samt senskader etter poliomyelitt eller kronisk lungesykdom.

En behandlingsreise innebærer et tre eller fire ukers behandlingsprogram i et varmt og solrikt klima. Søknad fylles ut av pasient og lege i samarbeid.

Les mer om klimabehandling her

Foto: iStock

Tilbake