Filmer og opptak

Her finner du filmer og opptak fra webinarer og arrangementer til Psoriasis- og eksemforbundet.

Treningsvideoer

Psoriasis- og eksemforbundet har laget fem treningsvideoer spesielt tilpasset deg med ledd og/eller hudsykdom. Med disse filmene kan du trene når og hvor det passer deg. Filmene er laget i samarbeid med idrettspedagog og personlig trener Sanna Grydeland, som selv har psoriasis. 

Her finner du filmene

Diagnosefilmer

I forbindelse med Psoriasis- og eksemforbundets 60-årsjubileum i 2022 har vi fått laget en liten film om hver diagnose vi jobber med. I filmene møter vi medlemmer som forteller sin sykdomshistorie. I tillegg gir tidligere helsefaglig rådgiver Astrid Blikstad i forbundet informasjon om diagnosene.

Webinar om hudvennlig hånddesinfeksjon

I anledning Håndhygienedagen 5. mai 2022 inviterte Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) til et webinar på Facebook om hudvennlig hånddesinfeksjon. I webinaret blir våre råd for hudennlig håndesinfeksjon presentert, Mette Fagernes fra Folkehelseinstituttet snakker om håndhygiene i et folkehelseperspektiv og hudlege Teresa Løvold Berents forteller om hudbarrieren og om vanlige hudsykdommer og plager vi kan få på hendene. I tillegg gir helsefaglig rådgiver Astrid Blikstad praktiske råd og tips om hvordan vi kan utføre hudvennlig hånddesinfeksjon.

 

Film om barn og hudsykdommer

Vi har laget en informasjonsfilm om barn og hudsykdommer. Röst kommunikasjon har produsert filmen for oss. Det er laget en tilhørende nettside hudskolen.no med praktiske tips til voksne som jobber med barn som har en hudsykdom.

Webinar på Verdens psoriasisdag 2021

PEF Oslo og PEF sentralt inviterte til et webinar om psoriasisbehandling på Verdens psoriasisdag 29. oktober 2021 med hudlege Flora Balieva ved Stavanger Universitetssykehus og Universitetet i Stavanger om behandling, Jeanette Strand i PEF Oslo og helsefaglig rådgiver Astrid Blikstad i Psoriasis- og eksemforbundet.

Webinar om kronisk urtikaria

Vi markerte Verdens urtikariadag 1. oktober 2021 med et webinar om kronisk urtikaria på Facebook med hudlege Jose Hernán Alfonso. Han er lege i spesialisering ved Seksjon for hudsykdommer på Rikshospitalet i Oslo. Webinaret er økonomisk støttet av legemiddelfirmaet Novartis. 

Digital sending om eksem

På Verdens eksemdag 2021 publiserte vi en digital sending om å leve med atopisk eksem. Sendingen er økonomisk støttet av legemiddelfirmaene Leo Pharma, Pfizer og Sanofi Genzyme. 

Artritt-trimmen

Dette er en treningsøkt for hele kroppen, tilpasset spesielt deg med psoriasis artritt (PsA). Økten krever treningsstrikk og en stødig stol. Videoen er laget av Psoriasis- og eksemforbundet med støtte fra Stiftelsen Dam og er en del av prosjektet Artritt-trimmen. Instruktør er Bernt Oscar Halvorsen.

Veien til diagnosen psoriasisartritt

Fylkeslaget Psoriasis- og eksemforbundet Oslo og forbundet sentralt inviterte til webinar om psoriasisartritt på Facebook torsdag 26. august med Jens Vikse. Han er lege i spesialisering i revmatologi ved Stavanger universitetssjukehus og doktorgradsstipendiat ved universitetet i Bergen. Webinaret er støttet av legemiddelfirmaet Novartis.

Biologisk behandling av hidradenitis suppurativa (HS)

Thrasyvoulos Tzellos er førsteammansienus ved Universitetet i Tromsø og overlege ved hudavdelingen på Nordland sykehus i Bodø. I dette videoforedraget snakker han om HS og biologisk behandling.

Om å leve med psoriasis under koronapandemien

Vi har møtt musiker Tara Lill Flåten Nicolaisen i Lakselv i Finnmark. Tara har psoriasis, og derfor pleier hun å reise til varmere strøk i løpet av året. Men på grunn av koronasituasjonen har hun ikke vært på en slik helsereise.

Verdens psoriasisdag 2020

Psoriasis- og eksemforbundet markerer Verdens psoriasisdag 29. oktober 2020 med en digital TV-sending om forholdet mellom behandler og pasient. Sendingen er økonomisk støttet av legemiddelfirmaene AbbVie og Leo Pharma. 

Film om hudvennlig håndvask

Til Verdens eksemdag 2020 lanserte vi en animasjonsfilm for å fremme hudvennlig håndvask under koronapandemien. Filmen er tilgjengelig på norsk, engelsk, arabisk, polsk og somali, og den er støttet av Stiftelsen Dam.